Column nr 19 - 27 oktober 2014 (spaar ze allemaal!)
prikkelend, verfrissend, uitnodigend, reageer

Internet is een ramp!

Niet voor jou als consument natuurlijk. Maar voor de retailer begint internet een drama van formaat te worden. Dit drama heeft een eigen dynamiek die de retailer maar niet wil begrijpen: de oude economie vraagt om nieuwe concepten.

Een jaar geleden ging ik naar een gerenomeerde boekhandel. Ik kwam er graag, net als alle andere liefhebbers van goede boeken, gedichten, literatuur, enz. De titel die ik zocht had hij niet, "maar die is vrijdag in huis hoor.." zei de boekenman vriendelijk. "Komt u het boek dan even bij mij thuis bezorgen?" Was mijn vraag. "Denk je nu echt dat ik op vrijdag nog op de fiets stap om boeken te bezorgen?"
"Ach de pizzakoerier doet niet anders toch? En op een boek zit veel meer marge."
Het was of hij water zag branden.  Ik probeerde hem iets duidelijk te maken: "Moet ik dan vrijdag nog een keer naar de stad rijden, parkeergeld betalen en twee keer dezelfde moeite doen om 1 boek te kopen? Met 1 muisklik ligt het morgen in mijn brievenbus...."
"Neen daar kan ik niet aan beginnen" was zijn tamelijk onvriendelijke antwoord.
"Dan kan ik het niet bij u bestellen, zo gaat inderdaad uw winkel naar de knoppen" En helaas, de boekwinkel is niet meer.

Ik ging naar een fotowinkel om  te vragen wat het verschil in kwaliteit is tussen een paar compactcamera's. "Wilt u het alleen vragen of wilt u er een kopen?" Ook hier een onvriendelijke suggestie van een internet-hater. "Ze komen wel kijken maar niet kopen.." Helaas, de fotowinkel is niet meer...

De reiswinkel is niet meer... Blokker kwijnt... Expert is bijna exit... Halfords huilt...
Ik hoor je denken: zijn winkeliers echt zo a-commercieel? Ze zijn toch niet dom? Op beide vragen moet ik, helaas, met ja antwoorden. Ik hoor je denken: heb jij dan een oplossing? Kan een kleine retailer internet verslaan? Op beide vragen kan ik, gelukkig, met ja antwoorden.

Maar het is een vicieuze cirkel: als een retailer niet gelooft in internet dan zal hij ook geen digitale oplossingen omarmen. Dus wordt de binnenstad leeg, kaal, onaantrekkelijk, de tweede vicieuze cirkel. Het lijkt een droevig verhaal. Maar vlak voordat het doek valt komt een onverwachte wending en loopt het toch nog goed af. Daarover de volgende keer meer. Of is er een retailer die nu al wil profiteren? Ik drink de koffie zwart.