Column nr 17 - 25 maart 2014 (spaar ze allemaal!)
prikkelend, verfrissend, uitnodigend, reageer

Opwarming!

De lente is dit jaar al op 1 januari begonnen en zoals gewoonlijk is dan de opwarming van de aarde weer een aantrekkelijke theorie. Net als met elke andere ‘warming up’ is er een begin van nieuwe activiteit. Het glas is weer minstens half vol. Het is tijd voor ondernemen!
Dat ondernemen gelijk staat aan risico nemen zijn veel ondernemers vergeten. Het kwam allemaal vanzelf, groei was vanzelfsprekend en winst keerde zich uit in een vette bonus of een nieuwe leasebak. Deze warming up ziet er anders uit: het komt aan op presteren!
Bijvoorbeeld met de financiering: de banken zitten nog in de cooling-down. Dat betekent dat er nog meer slecht nieuws zal komen. Laat de bank dus met rust, dat scheelt een hoop energie. Goede ideeën vragen om partnership. Dat vereist creatief overtuigend risicovol ondernemerschap!
Bijvoorbeeld met de regelgeving: de overheid denkt in stagnerende en verstikkende protocollen. Maar innovatie bestaat per definitie uit het vinden van ongebaande wegen. Dus wees de regelgeving voor of negeer deze op grond van slimme argumenten zoals milieu, veiligheid en gezondheid. Daar krijg je zelfs subsidie voor!
Maar ja, wat als je geen idee hebt… Precies, daar begint mijn missie! Dit was een klein opwarmertje voor een serieus onderzoek naar nieuwe kansen in ondernemerschap. 


Karel Hoenderdos                                                             @karelhoenderdos
Hoenderdos Marketing - Harderwijk - www.hoenderdos.eu - mail@hoenderdos.eu